Denna kaka med lågt histamininnehåll är ideal som ett alternativ till en vanlig kaka, och den kräver inte användning av ugn eller frys.

Lätt, färskt, smakfullt och tillagad på nolltid och kräver endast 6

 

 

Tillagningstid: 15 minuter

Svårighetsgrad: Enkelt


Ingredienser för fyra personer

4 skivor (cirka 600 g)
100 g blåbär
80 g mandlar
40 g riven kokosnöt
8 daddlar (cirka 140 g)
1/2 tsk vanilj



Metod:

Kakbotten:

Steg 1:

Placera mandlar, riven kokosnöt och 6 dadlar i en mixer och blanda tills en lätt smulig struktur. Om du klämmer på blandningen med dina händer så ska den ha en tjock struktur. Det är viktigt att inte blanda ingredienserna för längre eftersom de isåfall kan bli för smuliga.

Steg 2:

Häll därefter blandningen i ändra ett glas eller en kakform.

 

Garnering:

Steg 3:

Skär upp två persikor i lagom storlek och bland dem med blåbär i en skål.

Steg 4:

Ta resten av persikorna, dadlarna och vanilj och bland tills en krämig konsistens. Häll därefter såsen på persikorna och blåbären och rör om.

Steg 5:

Placera garneringen i kakbotten och garnerar med kokosflingor.

 

Obs:
Om du inte tål en av ingredienserna så kan du byta ut den mot något annat.