Den här maträtten fyller en hel skål. Även om det ser riktigt gott ut så är det också smakrik och innehåller en liten mängd histamin.

 

Tillagningstid: 30 minuter

Svårighetsgrad: Enkelt

 

Ingredienser (för två personer)

För skålen:
1 sötpotatis
200 g broccoli
1 tsk olivolja
salt och peppar
1 nypa chili
200 g quinoa
Avokado
En handfull rädisor
1/2 gurka
2 händer romansallat
1 händer nötter och kryddkrasse

Till dressingen:
50 g tahini (sesamröra)
1 tsk olivolja
1 nypa salt
Juice motsvarande en halv citron
80 ml kallt vatten

 

Metod:

Steg 1:

Koka upp quinoa i dubbelt så mycket vatten tills allt vatten absorberats. Ta bort från plattan och låt svalna tills resten av receptet är redo.

Steg 2:

Värm ugnen till 180 grader och förbered en bakplåt med bakpapper. Skala sötpotatisen och finhacka den och lägg den därefter på bakplåten. Tvätta broccolin, skär upp den i små buketter och sprid ut på bakplåten. Fördela lite olivolja och strö lite salt och chili och stek därefter i ugnen i 20 minuter.
Tvätta salladen, gurkan och rädisorna, skär dem och lägg dem i två skålar. Skala och klipp avokadot och lägg den i skålarna.

Steg 3:

För dressingen placerar du tahini, vatten, olivoljesalt och citron i en liten skål och rör om tills en krämig konsistens uppstår, tillsätt lite mer vatten om så behövs.

Steg 4:

Lägg de rostade grönsakerna och den kokta quinoaen i skålen, skär nötterna och fröna och strö dem därefter ovanpå. Börja med krassen och lägg därefter till dressingen.

 

Obs:

Vara medveten om att avokado innehåller histamin. Om du inte tål avokado eller andra ingredienser kan du helt enkelt hoppa över dem eller ersätt dem med t.ex. morötter.