Detta recept på en müsli med nötter och torkad frukt och litet histamininnehåll är en bra start på dagen.

 

Tillagningstid: 35 minuter

Svårighetsgrad: Enkelt

Ingredienser:

130 ml lönnsirap
4 msk kokosolja
250 g havregryn (glutenfri om så önskas)
150 g mandlar
60 g macadamianötter
60 g pistagenötter
50 g pumpakärnor
20 g hela frön
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanilj
35 g kokosflingor
120 g torkad frukt (tranbär, russin, dadlar, aprikoser)/chokladdroppar.


Metod:

Steg 1:

Värm ugnen till 170 grader och förbered en bakplåt med bakpapper. Finhacka mandlarna och nötterna. Häll nötter, havremjöl, pumpakärnor, hela kanelstänger och vanilj i en skål och rör om.

Steg 2:

Häll kokosnötolja och lönnsirap i en liten kastrull och värm försiktigt tills allt är smält. Tillsätt vätskan till müslin och rör om väl.
Häll ut blandningen på bakplåten och låt stå i ugnen i 25 minuter tills blandningen har blivit gyllene. Tillsätt kokosflingor efter 15 minuter och rör om müslin. När müslin är klar tar du ut bakplåten ur ugnen och låter den svalna.

Steg 3:

Medan müslin svalnar hackar du de torkade frukterna och sprider ut över müslin. Blanda noggrant med en träsked och förvara i täta matlådor.

 

Obs!

Om du inte tål en eller flera nötter i receptet så kan du helt enkelt hoppa över dem. Om du är intresserad av mängden histamin i livsmedel så kan du läsa mer här.