Lätt att tillaga och lätt för magen att bryta ner. Grön sparris, färsk squash och sockerärtor - mycket gott och hälsosamt!

 

 

Tillagningstid: 30 minuter

Svårighetsgrad: Enkelt

Ingredienser för 2 personer.

1 liten lök
1 tsk olivolja
1 msk jästfri vegetabilisk buljong
150 g risottoris
1 bunt grön sparris
1/2 squash
50 g frysta päron (var uppmärksa på att päron innehåller histamin.
Om du inte tål dem kan du byta ut dem mot en annan grönsak).
En hand färska örter (dill, persilja, mynt ect.)
Salt och peppar

Krasse och parmesan som dekoration.

 

Metod:

Steg 1:

Koka 750 ml vatten tillsammans med vegetabilisk buljong. Finhacka löken och lägg den i en stor stekpanna tillsammans med olivoljan.

Steg 2:

Tillsätt riset till stekpannan tillsammans med lite vatten och låt steka. När vätskan absorberats tillsätter du resten av vattnet och rör om. Detta tar cirka 20 minuter.

Steg 3:

Tvätta och finhacka grönsakerna och tillsätt dem under de sista 7 minutrarna. Rör om tills riset är kokt och grönsakerna är mjuka. Tillsätt örter precis innan servering. Krydda med salt och peppar och servera med krasse och/eller parmesan.

 

Obs:

Var försiktig när du tillreder denna maträtt eftersom päron innehåller histamin. Alla reagerar annorlunda på livsmedel med histamin. Även om det finns vissa som tål lökar (trots histaminet) så finns det andra som upplever besvär. Om du inte tål päron är det bäst att byta ut dem mot något annat, t.ex. squash. Information om histamininnehållet i olika livsmedel samt livsmedel som påverkar frisättningen av histamin kan läsas här.